Hvordan går det? - Sand Falcons

Postet av Sand Falcons den 14. Feb 2018

I denne artikkelserien ser vi på klubber som ikke stiller i seniorseriene i 2017. I dag ser vi på Sand Falcons!

Sand Falcons er den nyeste amerikansk fotballklubben i Norge, og ble startet av assisterende hovedtrener på landslaget, Greg Kleidon, etter at han forlot sin tidligere klubb Eidsvoll 1814’s. Klubben er så ny at de kun har gjennomført 6 treninger, men det setter ikke en stopper for ambisjonsnivået til Kleidon.

Treningene som har blitt gjennomført har vært delt i to, peewee flagg-fotball og vanlig fotball fra de 12 år og oppover. Fordi oppmøte var såpass bra bestemte Kleidon å også gjennomføre en ukentlig trening resten av Juni og ut juli før de starter opp for fullt igjen i midten av august. De har allerede en full trenerstab og klubben har i følge Kleidon fått en fantastisk start.

Our numbers thus far have exceeded my expectations. For our peewee flag football group we averaged around 16 players ages 5-11. But in total we had about 28 different kids come and try.
As far as our other group goes we had over 40 different players try and had an average of 28 players per practice ages 13-18. We also had a good handful of players ages over 20 come and give us a try. We received a lot of positive feedback and I’m excited to see them after summer as well as some new faces.

Falcons har også satt seg ganske ambisiøse mål. Allerede til neste år, i 2018, er målet å delta i både senior 2. divisjon og i alle juniorseriene U15, U17 og U19.

That’s a pretty bold statement but I believe in what we are creating and I think people will want to be apart of it.

Når de kommer til langsiktige planer ønsker Falcons å etablere seg som en klubb som fortsetter å vokse og utvikle seg, og samtidig tilby et miljø hvor spillere kan komme å “spread their wings”. Som Kleidon skriver: 

I fully believe in the fact that if we use football as a means to teach about life and we build strong boys and girls and carry them to being men and women the football aspect will take care of itself and we will be successful.

Det virker som om Falcons har ambisjoner om å vokse til å bli Norges nye supermakt når det kommer til amerikansk fotballklubber, og med Greg Kleidon bak roret har jeg også troen på at det kan skje. Om de klarer å stille lag på alle juniornivåene til neste år er jeg noe skeptisk til, men at de skal klare å bygge opp ett 2. divisjons lag på et år – det har jeg ikke noe problem med å tro.


Kilde: http://amerikanskfotball.tnfj....


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.