Starter ny klubb for Amerikansk Fotball

Postet av Sand Falcons den 14. Feb 2018

Sand IL starter med amerikansk fotball. Tirsdag 30. mai hadde Sand Falcons sin aller første samling der 36 potensielle medlemmer var på Olaløkka for å teste sporten og få mer informasjon. Leon Lundsten (10) var blant deltakerne i den første gruppa for spillere i alderen fem til 12 år. Han synes treningen var såpass artig at han ble igjen og deltok også på den påfølgende økta for spillerne fra 13 år og opp.

– Dette var gøy, sier Leon, midtveis i økta.

ÅPENT FOR ALLE

Leon har foreløpig ikke bestemt seg for om han skal begynne med amerikansk fotball. For ham og andre interesserte legger klubben nå opp til seks åpne samlinger inn mot sommerferien. Til høsten går de inn for å gjøre treningene mer strukturerte. Leder Vibekke Hansen er fornøyd med oppslutningen på den første samlingsdagen, spesielt fordi de foreløpig ikke har gått stort ut for å promotere etableringen.

– Her er blant andre noen som ønsker å ha mer allsidig trening ved å spille amerikansk fotball i tillegg til vanlig fotball. Så er det noen her som aldri har spilt før, og et par stykker som ikke har spilt på noen år. Alle er velkomne, sier Hansen til EUB.

Planen nå er å utvikle sporten og få flere lag.

– KJEMPESPENNENDE

– Det var kjempespennende at vi ble kontaktet av Ullensaker idrettsråd og kommunen som sammen med Sand ønsket å starte et tilbud for amerikansk fotball her i Ullensaker, sier Hansen.

Sand Falcons-lederen var leder i Eidsvoll 1814s fram til slutten av 2016. Også Greg Kleidon, som nå skal være hovedtrener og sportslig leder i Sand Falcons, har representert 1814s både som spiller og forskjellige trenerroller.

Da 1814s sto i fare for å måtte flytte fra Bøn i fjor sommer var Olaløkka et alternativ. Denne diskusjonen ble starten på Sand Falcons.

– Når Eidsvoll ikke kom hit så ønsket de likevel å ha amerikansk fotball her. Så det er kjempespennende å få være med å starte dette som et nytt tilbud i Ullensaker, og jeg vet at dette kommer til å bli skikkelig bra, sier Hansen.

Hun opplever at interessen for amerikansk fotball er gryende i Ullensaker.

-Vi bor på Jessheim og ser folk som kaster fotball, og går i fotballdrakter uten at de nødvendigvis tilhører et lag. YouTube-generasjonen ser filmer og synes dette er kult, så jeg håper de nå kommer på banen og vil spille, sier Hansen.

SERIESPILL TIL NESTE ÅR

På sikt ser ledelsen for seg at Sand Falcons skal ha lag for alle alderstrinn fra fem år og opp.

– Etter sommerferien begynner vi å se på hvem som kommer og hvilke lag vi skal danne. Målet er å i hvert fall ha ett lag i seriespill i 2018. Vi gleder oss til å se hvem som kommer og hvilke lag vi begynner med i seriespill, sier Hansen.

Navnet Falcons er bestemt etter en prosess der mange alternativer har vært på bordet.

– Falken er fuglen i det amerikanske luftforsvaret og i det norske luftforsvaret. Og vi er jo her ved lufttrafikken, og siden det i amerikansk fotball er veldig populært med en maskot så falt valget på falken. Mottoet vårt er «spread your wings». Målet er at barn og unge skal komme til Falcons og spre vingene sine, med utvikling både på og utenfor banen, sier Hansen.

– Hvordan blir det å starte ny klubb like ved gamleklubben 1814s?

– Det tror jeg bare er positivt. Vi har også Lillestrøm rett borti gata, og utviklingen av sporten er det viktigste. Nå er det cirka 30 lag i Norge, spredt utover divisjonene og også landslag. For den utviklingen tror jeg det er kjempeviktig at vi får flere lag, sier Hansen.


Kilde: http://www.eub.no/sport/starte...


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.